Pàgines

dimarts, 26 de maig del 2015

Kalenda Maya

Bon dia em dic Jessica i voldria que escoltéssiu la cançó Kalenda Maya. És una cançó alegre i espero que us agradi. Sé que no l’escoltareu cada dia però es molt agradable, i la lletra, molt bonica.

Kalenda maya és una cançó medieval escrita per Raimbout de Vaqueiras, és vocal-instrumental. Aquesta cançó es un signe de reconciliació amb la seva germana la qual se va enfadar amb ell, i aquest va deixar de cantar, però quan es van reconciliar, la va escriure.
Kalenda Maya va establir precedent, i és que es tracta d’una estampida, una dansa que es ballava, fent puntades de peu rítmiques a terra. Aquesta dansa es va fer molt popular 100 anys més tard i es feien servir per entretenir a la gent.

Raimbaut de Vaqueiras va néixer aproximadament en 1880 i va morir el 4 de setembre de 1207, un trobador occità i més tard fou cavaller.

Aquesta obra està escrita en llatí, una llengua la qual estava parlada a l’antiga Roma. Més tard, durant l’Edat Mitjana i l’Edat Moderna i, posteriorment, a l’Edat Contemporània va ser la llengua científica.

La lletra tracta d’una dona noble i alegre, que li agrada més que el cant de l’ocell o de la flor del gladiol. Perquè ell mai seria més alegre i el dia que la perdés, es moriria.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada